KRUCHE CIASTECZKA – bez glutenu i bez cukru


Gdy studiowałam, miałam ulubioną piekarnię, w której nagminnie kupowałam kruche ciasteczka na wagę. Wszystkie inne z kremem mogły się schować! W połączeniu z dwugodzinną podróżą pociągiem i herbatą z termosu, niebo w gębie smile

Gdy przyszedł taki moment w moim życiu, że zmieniłam dietę, musiałam zapomnieć o tym smaku. Oj trudno było wink Całkiem niedawno wymyśliłam zdrowszą alternatywę. Taka mała rzecz, a cieszy smile


SKŁADNIKI:
kostka masła, mąka ryżowa (ok. 0,5 kg), 3 jajka, pół łyżeczki sody oczyszczonej, szklanka miodu, żurawina (lub rodzynki, orzechy, migdały).

WYKONANIE: wszystkie składniki wkładamy do miski i ugniatamy. Gdy uzyskamy jednolitą masę, rozwałkowujemy ciasto i wycinamy ciasteczka. Pędzelkiem nakładamy na każde ciastko cienką warstwę miodu. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na ok. 20 minut (aż się zarumienią).

Smacznego kruchego i zdrowego smile


 

 

Shopping Cart
Scroll to Top